Πως να οργανώσεις ένα πάρτι έκπληξη για το άλλο σου μισό

Πλησιάζουν τα γενέθλια της κοπέλας σας και σκέφτεστε πως ένα πάρτι έκπληξη θα ήταν μία καλή ιδέα; Τότε αυτός ο αναλυτικός οδηγός είναι για εσάς!

Μέσα στα επόμενα 5 λεπτά θα μάθετε πως να οργανώσετε ένα επιτυχημένο party γενεθλίων που θα το θυμάται για χρόνια.

Βήμα 1: Η επιλογή των συνεργών

Επιλέξτε μερικούς φίλους για να οργανώσετε το party μαζί. Θα χρειαστείτε βοήθεια στην οργάνωση και την υλοποίηση του party. Μην προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα μόνος σας!

Βήμα 2: Διαλέξτε το μέρος

Αποφασίστε την τοποθεσία που θα ήθελε η σύντροφός σας να γιορτάσει τα γενέθλιά της και τι είδους party θα ήθελε να κάνει. Θα είναι στο σπίτι; Σε κάποιο μαγαζί; Σε κάποια εξοχική κατοικία; Θα είναι pool party ή cocktail party; Φροντίστε ό,τι επιλέξετε, να ταιριάζει στα γούστα της, ώστε να περάσει εκείνη πρώτα απ’ όλα καλά.

Βήμα 3: Στείλε προσκλήσεις

Αρχικά ξεκινήστε φτιάχνοντας μία λίστα με τους καλεσμένους. Πάρτε μία κόλλα χαρτί ή δημιουργήστε ένα αρχείο στον υπολογιστή και καταγράψτε όλους τους καλεσμένους.

Τις περισσότερες φορές ένα καλογραμμένο μήνυμα μέσω τηλεφώνου είναι αρκετό. Ωστόσο αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ίσως να θέλετε να δημιουργήσετε μερικές ηλεκτρονικές προσκλήσεις.

Φροντίστε να αναγράφεται η τοποθεσία που θα γίνει το party, το είδος του party καθώς η ώρα και η μέρα που καλούνται να παραβρεθούν. Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε πως σχεδιάζετε να υλοποιήσετε την έκπληξη για να ξέρουν οι καλεσμένοι σας τι να περιμένουν. Για παράδειγμα μπορείτε να αναφέρετε ότι θα μαζευτούμε όλοι στο σπίτι και θα περιμένουμε να επιστρέψει από την δουλειά όπου και θα της κάνουμε την έκπληξη.

Φροντίστε να ενημερώσετε έγκαιρα τους καλεσμένους. Ρωτήστε τους δύο εβδομάδες πριν εάν είναι διαθέσιμοι την ημέρα της γιορτής. Όσο για τις προσκλήσεις καλό θα ήταν να σταλούν τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν το πάρτι.

Βήμα 4: Δημιουργήστε έναν αντιπερισπασμό για να οργανώνετε το πάρτι

Για να διατηρηθεί το μυστικό σας ασφαλές, είναι σημαντικό να σκαρφιστείτε μία έξυπνη και πειστική δικαιολογία. Μία φανταστική ιστορία που να έχει όμως και μία μικρή δόση αλήθειας θα ήταν ιδιαίτερα καλή λύση.

Πείτε για παράδειγμα ότι τρέχετε ένα καινούργιο πρότζεκτ στη δουλειά, με άλλα λόγια ότι ετοιμάζετε κάτι νέο που απαιτεί περισσότερο χρόνο από πριν.

Ακόμα και η τοποθεσία που θα επιλέξετε για να κάνετε το πάρτι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ως ένα μέρος της ιστορίας σας. Έτσι, δίνετε λόγους στην κοπέλα σας να σας πιστέψει και αν μη τι άλλο να παρευρεθεί στο πάρτι έκπληξη που του ετοιμάζετε.

Σημαντικό! Μην την κάνετε να πιστεύει ότι έχετε ξεχάσει τα γενέθλιά της γιατί έτσι το πιθανότερο είναι να καταλάβει ότι κάτι ετοιμάζεται και απλά το κρατάτε για αργότερα.

Βήμα 5: Φαγητό γλυκό και ποτό

Αν επιλέξατε να ετοιμάσετε το party στο σπίτι κάντε μία λίστα από τα φαγητά και τα γλυκά που θα θέλατε να υπάρχουν στο party.

Πλέον το μόνο που έχετε να αποφασίσετε είναι εάν θέλετε να τα φτιάξετε μόνοι σας ή αν θέλετε να το αναλάβει κάποιος επαγγελματίας. Εάν θέλετε να παραγγείλετε κάτι απ’ έξω η πίτσα είναι η πιο εύκολη λύση. Αντίθετα, εάν σκέφτεστε κάτι πιο πρωτότυπο, το catering είναι σίγουρα μία βολική επιλογή.

Στην συνέχει θα πρέπει να ετοιμάσετε το πιο σημαντικό κομμάτι του party που δεν είναι άλλο από την τούρτα.

Ένα λαμπερό πάρτι συνοδεύεται πάντα από μια εντυπωσιακή τούρτα. Επικοινωνήστε με ένα ζαχαροπλάστη και διαλέξτε μαζί μία φανταχτερή τούρτα στα χρώματα που αγαπάει η κοπέλα σας.

Εάν πάλι εσείς ή κάποιος από τους συνεργούς σας, πιάνουν τα χέρια σας και το έχετε με τη ζαχαροπλαστική θα μπορούσατε να την φτιάξετε και μόνοι σας.

Βήμα 6: Μουσική

Βρείτε έναν DJ ή ετοιμάστε εσείς μία λίστα με τραγούδια.

Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο πρώτο τραγούδι. Στόχος είναι η στιγμή να χαραχτεί στη μνήμη του εορτάζονται και να του μείνει αξέχαστη η ανάμνηση από το πάρτι έκπληξη.

Επίσης αν πιστεύετε πως θα αρέσει στους καλεσμένους σας, το καραόκε είναι πάντα μία καλή ιδέα.

Βήμα 7: Διακόσμηση

Αν το πάρτι γίνει εκτός σπιτιού, συνεννοήσου με το μαγαζί για την διακόσμηση που θα μπορούσε να υπάρχει στον χώρο. Το πιο πιθανό είναι να επιτρέψουν κάτι μικρό στο τραπέζι σας, οπότε φρόντισε να βρεις κάτι ανάλογο.

Αν από την άλλη το πάρτι θα γίνει στον χώρο σας τότε μπορείτε να το διακοσμίσεται ακριβώς όπως θέλετε και όπως θα άρεσε στην κοπέλα σας.

Δημιουργήστε τον πιο μαγευτικό χώρο έχοντας πάντα το μυαλό σας στο γούστο και στις προτιμήσεις της κοπέλας σας. Μίνιμαλ, μάξιμαλ, φανταχτερά ή πολύχρωμα στοιχεία θα δώσουν άλλη νότα στην προσπάθεια σας για το τέλειο πάρτι έκπληξη.

Κρατήστε όλη τη διοργάνωση του πάρτι μυστική,

Σε αυτό το σημείο ίσως είναι απαραίτητη η βοήθεια ενός φίλου. Ρωτήστε τον εάν μπορείτε να αποθηκεύσετε στο σπίτι του διακοσμητικά, φαγητά και γλυκά.

Αν το πάρτι γίνει στον δικό σας χώρο διακοσμήστε τον όπως είπαμε και πιο πάνω ωστόσο αποφύγετε να στολίσετε τα παράθυρα και την εξώπορτα. Δεν θέλετε ο εορτάζοντας να καταλάβει τι ετοιμάζεται ένα λεπτό πριν την έκπληξη.

Σημαντικό!

Επίσης μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τους γείτονες για τη διεξαγωγή του πάρτι για να μην υπάρξουν παρατράγουδα που θα χαλάσουν το πάρτι και την διάθεσή σας.

Τέλος, χαλάρωσε και απόλαυσε το! Μην αγχωθείς και απλά  πέρνα καλά παρέα με το φίλο ή τη φίλη σου. Το σίγουρο είναι ότι θα εκτιμήσει την κίνηση, και αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να ζητήσει ποτέ.

Εσύ έχεις οργανώσει ποτέ πάρτι έκπληξη; Ποια είναι τα δικά σου tips;

Γράψε ένα σχόλιο..

Το email σου δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά